Импулс фестивал – студентски фестивал добрих пракси

Први Импулс фестивал у организацији студената Сценске архитектуре, технике и дизајна биће одржан током три дана, од петка 21. априла до недеље 23. априла. Програм фестивала који обухвата радионице и предавања, као и позоришни и музички програм биће реализован у оквиру простора Факултета техничких наука, Музеја Војводине, Новосадског позоришта и клуба Rock House II. Неки од учесника фестивала су Dijego Rohas, сценски уметник, вођа радионице костима, Јована Ракић, кореографкиња, вођа радионице савременог плеса, Миња Богавац, драматуршкиња и списатељица, Даринка Михајловић, костимографкиња и Горан Томка, културолог. Позивницу за догађај можете пронаћи овде.

Фотографије неких предавача на Импулс фестивалу: Ана Димитријевић, Дара Михајловић, Горан Томка, Милена Богавац.

Радионице обухватају рад у области сценских уметности и биће реализоване радионице звука, костима и савременог плеса. Пријаве се могу извршити путем онлине формулара који је доступан на страници фестивала.

Предавања обухватају говорнике из различитих дисциплина и уметничких пракси који ће говорити о свом образовању, професионалном усавршавању и искуству у раду на различитим пројектима. Такође ће говорити о томе шта су за њих примери добре праксе. Сва предавања реализују се у простору Сценске лабораторије у приземљу Факултета техничких наука.

Програм Импулс фестивала

Позоришне представе одржавају се сваке вечери фестивала. Прве вечери биће одиграна представа Путујуће позориште Шопаловић, друге вечери биће одиграна дуодрама Острво, док ће треће фестивалске вечери у Новосадском позоришту пред публиком бити представљен исход тродневне радионице савременог плеса. Музички програм обухвата представљање младих музичара у области електронске музике. Током три вечери фестивала публика ће кроз сесије импровизације, музичке битке и соло наступе бити у прилици да се упозна са жанровима који су актуелни на електронској сцени. Музички програм фестивала одржава се у клубу Rock House II.

Улаз на све програме Импулс фестивала је бесплатан.

Scroll To Top