Да и Ре, тело као инструмент

Да и Ре, тело као инструмент, својеврсни хибрид концерта, представе, физичког театра и уметничког перформанса групе Alice in WonderBand ће се одиграти 20. априла на Дорћол Плацу у 20 часова. Ана Врбашки и Марко Дињашки, чланови групе, а такође и брачни пар који већ 21 годину живи на обронцима Фрушке горе, близу Сремских Карловаца и Стражилова​, извођачи су који се баве занимљивом техником body percussion или телесних перкусија. Музику производе искључиво телом и гласом, уз додатак инструмената као што су диџериду или казу.​ Широј јавности су познати по учешћу у такмичењу Ја имам таленат.

Представу је режирала Вишња Обрадовић, за костим је задужен Луткарт, а за стајлинг Beastic.

Представа Да и Ре, тело као инструмент имала је премијеру на Фестивалу уличних свирача у Новом Саду 2016. године, а играна је на БЕЛЕФ-у, Фестивалу Дев9т, фестивалу Piano city Нови Сад, фестивалу Недеља страних култура у Паризу, Милано клаун фестивалу у Милану, а гостовала је и у Немачкој и Аустрији. Представа је награђена специјалном Трема плакетом на 21. Арт Трема Фесту у Руми за истраживање звука као позоришног израза.

„Ови уметници користе само своја тела и гласове као музички инструмент. Ништа више од тога. То чине додуше толико енергично, зналачки и убедљиво, да њихов наступ постаје крајње забавно и занимљиво задовољство, које истовремено иде и до дубина… То што они нуде је чиста енергија, ритам у свом праоблику.“

Peter Kes, Suddojče Cajtung
Scroll To Top