Жене и наука: Трећи број часописа КУЛТ

Драги читаоци и сарадници,

Задовољство нам је да са Вама поделимо трећи број часописа КУЛТ, који је у потпуности посвећен теми Жене и наука.

Трећи број можете преузети овде:

Жене и наука: Трећи број Часописа КУЛТ

Изашао је нови број часописа КУЛТ који је у потпуности посвећен теми Жене и наука. Након прва два броја (Табу у уметности и Књижевно стваралаштво Зорана Живковића) трећи број часописа за Културу, Уметност, Литературу и Театар посвећен је осветљавању позиције жене у науци, књижевности и култури уопште.

Поред сталних сарадника часописа КУЛТ, у формирању овог броја учествовало је неколико универзитетских професора, стручњаци из хуманистичких и друштвених наука и студенти различитих студијских програма из Србије и иностранства. На скоро три стотине страница, аутори се у својим научним радовима баве положајем жене у науци, почев од средњег века, преко ренесансе, међуратног и послератног периода до монографије из 2017. године. На самом почетку читаоци могу прочитати два интервјуа – са проф. др Љиљаном Пешикан Љуштановић и са проф. др Снежаном Смедеревац, цењеним и важним женама из области образовања и науке.

Објављивање овог броја има значај не само због апострофираног тумачења ове актуелне теме, већ као важан изазов за нова и продубљенија тумачења позиције жене у науци.

Уживајте у читању!

Scroll To Top