Ухвати са мном овај дан! – Ухвати филм

Филмски фестивал који мења перспективу 

Међународни Филмски фестивал „Ухвати са мном овај дан!/ Ухвати филм“ обухвата пројекције филмова на тему инвалидности као и пратеће програме.

Први пут је одржан у Новом Саду 2003. године а затим и у Ријеци 2011. године. Од ове, 2017. године, досадашњи Филмски фестивал о особама са инвалидитетом који се одржавао од 2011. у Бањој Луци, постаје део УХВАТИ ФИЛМ Фестивала.

Филмски фестивал „Ухвати са мном овај дан!/УХВАТИ ФИЛМ“ обухвата пројекције домаћих и иностраних филмова на тему инвалидности као и пратеће програме: филмске радионице, трибине/разговоре са ауторима и актерима филмова, семинар за новинаре и студенте журналистике, изложбе, перформансе и сл. у којима учествују и особе са инвалидитетом.

Фестивал је међународног карактера и реализује се од 2003. године у Новом Саду, крајем септембра са циљем: информисања јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, чиме се утиче на промене у ставовима људи у вези са особама са инвалидитетом, боље разумевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота.

Битан сегмент фестивала је подршка филмским редитељима, сценаристима и глумцима који су особе са инвалидитетом да промовишу своје радове и достигнућа, те да препознају сопствене потенцијале, као и утицај на медије ради адекватнијег и политички коректнијег праћења активности и дешавања у којима учествују особе са инвалидитетом.

Програм овогодишњег фестивала можете прочитати на званичном сајту фестивала “Ухвати филм”.  Будите део ове лепе манифестације. Видимо се!

Ухвати филм

Scroll To Top