У дивљини

Априла 1992. године, двадесетчетворогодишњи младић, Chris McCandless започиње своју авантуру у дивљини Аљаске. Након 114 дана проведених у готово неиздрживим условима, у затрпаном мини аутобусу, умире од глади.

Петнаест година након приче о путовању и животу младића из Калифорније, Sean Penn се упушта у „дивљу” авантуру заједно са Emile Hirsch-ом, Vince Vaughn-ом и Catherine Keener… Као резултат истраживања, ишчитавања књига и записа који су остали као Chris-ово сведочанство о животу у „дивљини” настаје филм Into the Wild. Оно што се изван саме радње препознаје, а заслуга је једним делом самог редитеља, али и глумца, то је изврсно описана психологија и проблем непосустајања у одлуци да се буде другачији и крене сопственим током сазревања. Начин на који догађаји и људи које главни јунак среће на готово испосничком путу, oбликују његов личност, јесу сви они садржајни елементи људског живота који преводе из дивљине у цивилизацију, човека у јединку и део заједнице. Проблем првенствено за заједницу, а потом и појединца настаје када се јединка удаљава од истог тог колектива којем је припадала. Иако је филмско остварење засновано на аутобиографским подацима, оно што чини његову изванредност јесу однос човека, природе и дивљине. Преиспитивања, откривања граница, чине ову драму невероватном авантуром, која оставља гледаоца разоружаног самом чињеницом, да је пред њим прича и борба човека, оног који јесте и оног који би требало да буде.

Суштина људског духа крије се у страсти према авантури. Лепота живота долази са сваким новим сусретом и искуством и нема веће радости од непрестано променљивог хоризонта, да сваки дан имаш друго сунце! 

Christopher McCandless

Уредништво КУЛТ-а вам препоручује да завирите у свет младог Christopherа McCandless-а.

Scroll To Top