Szifron-ов дивљи свет

 Szifron-ов свет препун драме и авантуре, праћен снажним звуцима машина, аутомобила и људског жамора, наводе гледаоца да се при сваком почетку гледања филма запита: Да ли филм започиње или је у налету невероватне брзине у трену ока завршен?

Један у низу успешних филмова овог шпанског редитеља: Дивље приче (Wild tales/Relatos salvajes) истовремено прати шест различитих судбина, готово на опозитним странама, преплићући мистерију, злочин, љубав и страст све док се на крају филма, у вртлогу људских немира не препозна прича једног човека и свакодневног људског “окидача” званог стрес. Али, како је ово још један невероватан доказ снаге уметничког остварења, ништа ублажено, улепшано или пак суздржано неће пронаћи место у двочасовној авантури. Редитељ је допустио да сав људски бес исплива, а последице, на срећу гледаоца, осетили су само актери ове урнебесне траги-комедије. 

И док су саме приче о радостима губитка контроле, њихов творац тачно зна шта се може постићи с лукавим кривудањем, мајсторским уређивањем и прецизно контролисаном равнотежом између стварности и беспрекорно хистеричног хаоса. 
Sandra Hall

КУЛТ вас позива да упловите у вртлог једног “несавршеног” дана и откријете колико катарзично уметност делује.

Scroll To Top