Robert Plant и мистични rock

Познати британски певач, текстописац и  бивши фронтмен групе Led zepelin, Robert Plant и након више од педесет година постојања на rock сцени изненађује јавност невероватним звуком и непоновљивом комбинацијом снажних rock тонова и притајене мистике речи.

Почеци музичке славе једног од најбољих певача данашњице везани су за развој и музику тадашњег револуционарног музичког састава Led zepelin 1968. године. Зачеци  hevi метала везују се управо за  музику овог састава и стваралаштво Robertа Plant-а. Ипак, оно што је издвајало овај препознатљиви ,,храпави” тенор, били су лакоћа,  нежност гласа и истовремено снага звука која је праћена спиритуалним, филозофским текстовима који су били производ Plant-ове опчињености нордијском митологијом и паганским ритуалима. Авантуристичка путовања и незаустављиви ,,дивљи” дух певача утицали су на настанак неких од најпознатијих  rock  песама KashmirDazed and ConfusedПоигравање фолк музиком, blues-om, оријентом обележје су овог, у јавности прозваног ,,бога rock-а”.

Након  1980. године и смрти Џона Бонама, легендарног  бубњара састава Led zepelin, и Robert-овог блиског пријатеља, певач започиње своју соло каријеру. Први албум Pictures at Eleven из 1982. године означио је почетак једног магичног стварања, са повременим наступима на концертима групе  Led zepelin.

Уредништво КУЛТ-а вам препоручује уживање у једном од најлепших гласова рок сцене и текстовима који познају праву мистику речи!

Scroll To Top