Премијера представе “Путујуће позориште Шопаловић”

Драма Путујуће позориште Шопаловић нашег академика Љубомира Симовића, а у режији Игора Весовића (24), биће премијерно изведена у недељу 21. маја у Установи културе Вук Стефановић Караџић.

Поставу чине млади глумци, студенти различитих факултета у Београду у оквиру студентске културноуметничке организације Буфонерија, при Факултету организационих наука. Њихов циљ је да врате кредибилитет речи “аматер”, како наглашава Игор Весовић.

Део глумачке екипе представе “Путујуће позориште Шопаловић”. Извор фотографије: Noizz.rs, фото: М. Љуна

Глумица Тијана Евтов каже да је Симовић овим комадом на сјајан начин успео да покаже са којим су се потешкоћама уметници суочавали, колико је било тешко бавити се глумом.

Међутим, садашњост нам је доказ да се није много тога променило. Али, снага вере и воље је чудо, а ми смо веровали и нисмо поклекли ни у једном тренутку. Управо оно што у нашој представи показује глумачка трупа, пристигла у Ужице током Другом светског рата, показујемо и ми као глумци аматери данас. Уметност је свуда и у свему.

"Кроз пусте земље, испуњене плачем, крећемо у ватре, са дрвеним мачем.”

Представа Путујуће позориште Шопаловић премијерно ће бити изведена у недељу 21. маја у 20 сати у Установи културе Вук Стефановић Караџић. Цена улазнице је 200 динара, а сав новац од играња ће бити дониран хуманитарној фондацији ,,Подржи живот”.

Информације о следећим играњима представе и активностима Буфонерије можете пратити на следећем линку, а званичан позив можете пронаћи овде.

Ауторка: Катарина Вељковић (Портал Млади)

Scroll To Top