Позив за четврти број КУЛТ-а

Овом приликом позивамо све заинтересоване да узму учешћа у изласку новог броја часописа КУЛТ, који ће изаћи крајем ове године.

Позивају се сви литерарни ентузијасти да пошаљу своје радове (есеје, критике, полемике) на тему:

ПОЕЗИЈА МЛАДИХ

Рок за достављање радова је 25. септембар.

Идеја уредништва, те спољних сарадника – Душана Захаријевића и Растка Лончара – јесте да се стекне увид у стваралаштво песника најмлађих генерација, при чему се подразумевају они ствараоци који су рођени у периоду од 1988. до 2000. године (закључно са истом), а који су своје књиге или збирке песама објавили закључно са годином 2018. У обзир долазе аутори како са територије Републике Србије, тако и осталих екс-југословенских територија.

Осим што је идеја представљање нових песничких имена из Србије и региона, аутори темата желе да подстакну есејисте, критичаре, књижевне хроничаре и историчаре да на овај начин допринесу остваривању својеврсног пресека тренутног стања у поезији, у времену када неретки говоре о њеном крају и авајности. На овај начин, било би омогућено и својеврсно праћење развоја песничких токова у пост-југословенским књижевностима, те потенцијално уочавање извесних паралела, разлика и специфичности у свакој од њих понаособ, и свима њима у целини.

Са свешћу – а поучени управо историјом наших књижевности – да је оним најмлађима потребан простор, евалуација и валоризација њиховог стваралаштва док чине прве кораке, позивамо вас да узмете учешћа у новом тематском броју КУЛТ-а, те на тај начин – својим есејима, критикама, приказима и полемикама – дате свој допринос једном јединственом пројекту.

Право на објављивање у четвртом броју часописа КУЛТ имају искључиво текстови који нису раније објављивани и који нису понуђени за објављивање у другим публикацијама.

Пожељно је да текстови немају више од 15 страна, да буду куцани ћириличним писмом, лекторисани и са наведеном литературом на крају рада. Уз текст је потребно доставити и кратку биографију.

За све недоумице можете нам се јавити на мејл адресе: temat@casopis-kult.softerrific.com и urednistvo@casopis-kult.softerrific.com, а на исте адресе нам можете послати Ваше текстове.

Радујемо се сарадњи са Вама!

Срдачно,
Уредништво КУЛТ-а:
Мина Кулић
Милена Кулић

Scroll To Top