Магични Morris Holt

Morris Holt, познатији као Magic Slim, амерички blues певач и гитариста, рођен је 1937. године у Гренади у Мисисипију.  Његов ментор и човек који је заслужан за прве музичке почетке Morris-а, Samuel Maghett, био је и творац имена Magic Slim, духовито назвавши свог пријатеља, иначе познатог „гиганта”. Фантастичан дуо  Magic Sam и Magic Slim заједнички започињу своју blues каријеру у Чикагу. Ипак, Magic Slim врло брзо напушта Чикаго, и враћа се у Мисисипи, да би по повратку 1965. заједно са својим братом наступао у бенду the Teardrops. Већ наредне године, Slim објављује своју прву песму, а 1977. и албум Born Under a Bad Sign.

Magic Slim и Teardrops 2003.  године настављају да одушевљавају публику широм света, као један од најбољих blues бендова на музичкој сцени.

„На својим наступима прво осмотрим каква је то гомила, одсвирам неколико песама и видим како људи реагују, и да ли су расположени за плес или не, и одатле увек почнем. Не користим ништа осим прстију. Многи музичари покушавају да добију звук као ја, али ја свирам исту гитару, коју сви остали свирају. Blues је осећај, морате да осетите blues да бисте га свирали. Волим да чиним људе срећнима." Маgic Slim

Уживајте у музици магичног Slim-а, а blues ће већ учинити своје!

Scroll To Top