Екскремент Папе Војтиле

Свака је реч овде литерарна фикција!1)

– O fatum strecore!2) Повикао је Папа Јован Павле II, стењући на клозетској шољи. Викнуо је толико гласно да се чуло по свим оближњим дворима Ватиканске резиденције. То је чуо и отац Бертолучи. Одмах је притрчао и ушао у Папине одаје. Делио је Папину забринутост и сам се уверивши када је погледао свежи зеленкасто-црвенкасто-љубичасти слузави измет који је изишао из утробе Папе. Папа је прешао спуштених moceta (доњи део Папине одеће) на свој биде и ридао. Почео је да плаче као мало дериште и хистерично вришти. На то му је отац Бертолучи довикнуо:

– Pater, ira initium insaniae!3)

Но, није га успео зауставити. Формирана је у најстрожој тајности Лекарска комисија за утврђивање боје, облика и супстанце нетипичног и ненормалног измета Папе. Комисија је већала неколико дана, рађене су све претраге и испитивања Папиног организма и присутног измета који је био конзервиран. На крају Комисија је дошла до закључка да је ствар поремећеног и нестандардног измета Папе Војтиле на нервној бази. Лекари су после детаљних прегледа и анализирања саопштили да је његово необично говно (које је неке чланове Конзилијума зачуђујуће подсећало на измете радиоактивних вукова из околине Припјата непосредно после хаварије 1986) непобитно резултат поремећеног рада дебелог црева, које је лоше варило због тешког стања целог организма, а као крајњи разлог Комисија је навела: Папин нервни систем који је све то проузроковао. Папа није веровао, питао се: како, зашто? Конзилијум лекара је Папи предао папир са двадесет шест потписа најбољих ватиканских патолога, неуролога, гастроентеролога, уролога и психијатара, са једном једином дијагнозом: Serbophobia. Папа је устао разјарен, почео да виче, цепа завесе, скаче по соби попут мачке, хода по плафону. Конзилијум од двадесет шест лекара је то гледао; убрзо су позвани најбољи егзорцисти; Папа је везан, над њим је почео обред. Међутим, Папино слабо здравље је попустило; издахнуо је после десетак минута, изустивши неколико неразумљивих речи, гласом неприродним и дубоким. И данас се говно Папе Војтиле чува у строгој тајности, у ватиканском сефу бр. 5673. Говно је готово нераспадљиво, тиме и феномен; прати се и посматра; сваке године на дан Папине смрти мења боју, то бележе извештаји ватиканских патолога.

Аутор: Алекса Ђукановић

ФУСНОТЕ:

ФУСНОТЕ:
1 Свети папа Јован Павле Други, (1920-2005). Историјска личност. Први папа Словен (Пољак) на челу Ватиканске цркве после више стотина година 1978-2005. Имао страсну љубавну везу преко тридесет година. Остао запамћен по речима Билу Клинтону: “Србе би требало да бомбардујете”. У младости се бавио глумом, вожњом кајака, плaнинарењем. Проглашен за свеца 2014.
2 Ох, чудног ли срања!
3 Оче, гнев је почетак лудила!
Scroll To Top