Аналогна фотографија: Живите живот у бојама

Аналогна фотографија организује 5. изложбу чланова групе и Пројекат П 2:1.

72 аутора са преко 600 радова Вам поручује: Живите живот у бојама!

Некада давно све боје света су започеле свађу. Свака је тврдила да је баш она најбоља, најважнија, најкориснија, најомиљенија. Рекоше да је зелена живот, плава мир, жута радост, наранџаста снага, црвена храброст, љубичаста ауторитет, индиго тишина. Одједном бљесну сјајна бела светлост, зачу се гром и прасак. Поче јака киша. Све се боје скупише од страха и стиснуше једна уз другу. Киша тад проговори:

“Ви, глупе боје, борите се међу собом! Свака покушава да над осталима влада. Зар не знате да сте створене свака за своју посебну сврху, јединствену и различиту. Ухватите се за руке и пођите са мном. Прострћу вас преко неба у великом луку боја као подсетник да сте лепше када сте заједно”.

И тако сваки пут када падне јака киша, на небу се појави дуга. Када је видимо, сетимо се да треба ценити разноликост и да смо бољи када прихватимо и поштујемо једни друге!

Идеја пројекта П 2:1 огледа се у поновном креирању призора из свакодневног окружења, делимично задржавајући оригинални колорит. Као техника изабран је Полароид јер пружа мноштво различитих могућности при манипулацији над самом емулзијом – од тренутка настајања фотографије, па све до самог краја процеса развијања. Колажирање, хемијско третирање, комбиновање емулзије са акварелом, само су неке од њих. Због природе материјала, сви елементи склопљени су у дигиталну слику у размери 2:1. Кроз процес рада, оригиналне фотографије полако нестају, док се на њиховом месту појављују замишљени предели као резултати маште. Инспирација лежи у текстурама распадајућих, уништених зграда и простора. Посматрање форми и површина из другог угла, како их искористити на нови, занимљив начин – неисцрпна тема за размишљање која увек представља ‘’креативни изазов’’.

Видимо се 21. априла у Културном Центру ЛАБ у Новом Саду! Позив на изложбу можете наћи овде.

Scroll To Top