Велика лепота Paola Sorrentina

La grande bellezza  Велика лепота, филм чувеног италијанског редитеља Paolа Sorrentinа, једна је од готово најверодостојнијих драма и омажа модерном свету и његовој лепоти. Свет љубави, лепоте, страсти и сјај луксуза историјске и изванвременске метрополе Рима, чине филм готово чулним сладострашћем, а све оно што се под маском лепоте крије продире у саму суштину људских нагона. Радња филма готово да је занемарена, јер водећи се лепотом и спољaшњим сјајем, ово је луксуз који захтева јако чуло вида и потпуни осећај слободе и не зависи од актера – човека.

Ово није филм само за љубитеље италијанске филмографије, већ првенствено филм који љуби и слави лепоту, као и њене скривене „намере”.

Притајена потреба режисера да истински опише лепоту изван њене површности, остаје ускраћена разумевања естетике модерног доба:

Изгледа да не могу да пронађем било какву лепоту у трансформацији тела кроз операцију или ботокс... Данас је то тако лако учинити јер постоји таква злоупотреба технике у козметичкој хирургији. Без обзира на то, волео бих да разумем овај феномен, јер иза њега постоји истинска бол и туга, немогућност прихватања својег тела и тока времена.

Paolo Sorrentino

Уредништво КУЛТ-а вам препоручује уживање у овој филмској фабрици лепоте:

Scroll To Top