Ускоро почиње снимање филма „Госпођица Јулија“

Почетком септембра кренуће снимање филма Госпођица Јулија у режији Гојка Димића. Наравно, реч је о адаптацији чувене истоимене драме Аугуста Стриндберга, шведског драмског писца и редитеља. Главне улоге у филму тумаче Анђела Пећинар, као госпођица Јулија, односно Стеван Ђуричић, као слуга Жан.

Филм ће бити сниман на локацијама у Руми и Сремским Карловцима. Тренутно је у току фаза претпродукције и сређивања старе куће у Руми као главне локације за снимање. Идеја за филм настала је када је позоришна трупа „Соња Маринковић“, на челу са глумцем Стеваном Ђуричићем, одлучила да дуго играни комад на даскама ове установе пренесе на филмско платно. Након договора, продукцијска кућа из Сремских Карловаца под називом МДМ продукција преузела је пројекат. Комплетна екипа сачињена је углавном од студената и дипломаца са Академије уметности у Новом Саду. Редитељ пројекта и сценариста је Гојко Димић, апсолвент смера журналистике на Филозофском факултету у Новом Саду, директор фотографије студент камере са Академије уметности Стефан Димитрије Димић, док звук потписује Стефан Николић, дизајнер звука и члан МРВ Продукције из Новог Сада.

Подршку пројекту за сада пружили су Очни центар „Џинић“ и Еcо Organisation из Руме, док је у току преговор са општинама Рума и Сремски Карловци око пуне подршке општинских власти овом филмском пројекту, а премијера филма очекује се крајем 2017. године.

Аутор: Зоран Јанковић (Филмски центар Србије)

Scroll To Top