Психологија лагања и бихејвиорална анализа комуникације

Институт за бихејвиоралну форензику „Валентис“ припрема циклус радионица и едукативних програма, који садржи пажљиво одабрана знања и алате који су применљиви како у пословном свету, тако и у свакодневном животу. Едукативни програм „Психологија лагања“ биће одржан за заинтересоване полазнике у Новом Саду 23. и 24. марта, Београду 6. и 7. априла, Загребу 13. и 14. априла 2019.

Предавачи и аутори програма „Психологија лагања“ су др Борис Ђуровић, криминалистички психолог и полиграфски испитивач и Мирко Зорић, директор Института за бихејвиоралну форензику „Валентис“ и ТА Практичар.

Почетни ниво најављеног програма садржи основне технике бихејвиоралне анализе комуникације, укључујући и анализу конкретних ситуација из праксе у којима ће полазници имати прилику да примене научено.

У свету лажних вести, изокренута перцепција стварности постаје уобичајена, a лаж постаје део свакодневнице. Успешно коришћење техника лагања део је веће глобалне манипулације масе и последице се не заустављају само на безазленој изокренутости баналне истине. У којој мери допуштамо саговорнику да нас лаже? Колико смо свесни недостатка истине? На који начин можемо да уочимо разлику између онога што желимо да чујемо и праве истине која није очигледно приказана и видљива свима?

Верујемо да ће нам Институт за бихејвиоралну форензику дати одговор на ова питања.  Предавачи едукативним програмима пружају савремене, поуздане и практично употребљиве методе, као и средства за разумевање свих доступних сигнала у циљу препознавања лажи и обмане. У питању је мултидисциплинарни приступ процене веродостојности исказа саговорника који је усмерен ка откривању истине и превенцији преваре.

Едукације су намењене свим заинтересованим појединцима и компанијама које желе да стекну конкретна знања и технике које су неопходне у процесу комуникације и детекције лажи и обмане. Полазници су након тренинга у потпуности оспособљени за самостално спровођење бихејвиорално-форензичке анализе. Тренинг је заснован на реалним студијама случаја као и стицању и увежбавању конкретних вештина неопходних за компетентно планирање и извођење успешне процене. Институт за бихејвиоралну форензику својим иновативним радом и посвећеним и темељним приступом полазницима промовишу вредности усмерене ка развоју и унапређењу појединца, тимова и компанија.

Сви заинтересовани се могу пријавити за радионицу преко сајта psihologijalaganja.rs.
Контакт: +381 62 350 521
Email: office@psihologijalaganja.rs.

Scroll To Top