Johny Cash и ход по ивици

Легенда country музике Johny Cash у једној од најбољих филмских екранизација, филму Walk The Line. Прича настаје негде на прелазу документарног филма и драме и казује о музици, животу и борбама које су пратиле стваралаштво једног од најбољих гитариста и музичара свог доба. James Mangold, пратећи аутобиографско дело Johny Cash-а, 2005. године ствара, тачније рекреира историју и борбу гитаристе  који ходајући по „ивици” открива све анегдоте, преступе и борбу уметника. Одличној режији одговара управо изврсна глумачка екипа коју поред главне улоге коју тумачи Joaquin Phoenix (као Johny Cash), прате и Reese Witherspoon (June Carter, супруга славног музичара), Tyler Hilton (као Elvis Presley), Waylon Payne (Jerry Lee Lewis) и други… Живот на рубу егзистенције, први тактови и музика затворских ћелија, биће истовремено прича која се рађа и у музици која све време ово филмско остварење прати, поновним звуком Cash-ове гитаре и препознатљивим гласом Joaquin Phoenix-а.

Иако је реч о причи која колико год да изненађује догађајима, емоцијом и звуком и прераста класичну драму холивудских екранизација, представља „голу” истину, без маски, претварања са додатном нотом емотивног набоја, јер ипак, реч је о два изврсна музичара чија судбина испреплетано траје, а Johny и June Carter оповргавају све теорије беспрекорног, савршеног, славног живота на сцени, јер слава је све само не то.

Да ли сте знали?
Истоимени филм I walk the line настао је 1970. године у режији  John Frankenheimer-а, са чувеним глумачким паром: Gregory Peck и Tuesday Weld. Филм прати причу локалног шерифа града Tennesse, a музика у филму је управо створени хит из 1956. године Johny Cash-а. Тридесет година након Frankenheimer-овог остварења  I walk the line поново свира овог пута у Џонијевој причи.

Scroll To Top