James Hunter и традиција доброг звука

Neil James Huntsman, познатији као Јаmes Hunter, рођен је 1962. године у Essexu, у Енглеској. Стваралаштво и музика овог soul мајстора представља трајање и значај дуго ствараног магичног света blues и soul музике. Његово прво појављивање са гитаром, у енглеском клубу у Лондону, одушевило је чувеног Van Morrison-а, који ће утицати на даље стварање новооткривеног музичара. Ускоро ће сарадња са Van Morrison-ом бити зачетак и соло каријере и стварање сада већ познатог албума Јаmes Hunter-а, People Gonna Talk 2006. године. Албум је проглашен најбољим традиционалним blues албумом, за који је певач добио и Grammy награду.

Препознатљива мелодија и наступи Hunter-а, негују музику 60- их година и зачетке R&B музике. Поред сарадње са Van Morrison-ом, значајни су и наступи са познатим боговима музике: John Lee Hooker-ом, Junior Wells-ом, Jimmy Witherspoon-ом.

Како је добро препознатљив ритам Hunter-ове музике нешто што враћа и оживљава лепоту игре гитаре, soul-a и енергије 60-их, уредништво КУЛТ-а вам препоручује једно пријатно поподне и препуштање музичкој временској машини.

Scroll To Top