Flux радио на ФДУ

Преко 50 студената Факултета драмских уметности учествоваће од 4. до 8. новембра у реализацији и емитовању програма Flux радија.

FLUX радио је аудио пројекат, периодична online радио станица, који је замишљен са циљем креирања садржаја који подстиче на размишљање и реакцију, те стварање креативног полигона за друштвене промене. Аутентичан радијски програм, намењен младој публици, реализују студенти Катедре за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе заједно са Катедром за снимање и дизајн звука. Програм радија је говорно-музичког карактера са културно-уметничком, информативном, едукативном и забавном функцијом, које се огледају у 15 различитих емисија.

Овогодишњи програм Flux радија обједињен је под темом НЕМИР, који као проузрокивач проблема има за циљ да изазове промену, нелагоду и најзад реакцију на друштво, давајући глас студентима и уважавајући њихов став и знање. Прва новост овогодишњег Flux радија јесте креирање драмске редакције, те продукција оригиналног Flux програма, како у оквиру драмске, тако и музичке редакције. У оквиру музичке редакције настаје издавачка продукција и три песме у истој, као резултат сарадње урбаних и провокативних извођача и музичких продуцената. Затим, у духу ширења поља деловања, у неколико програмских целина, излази се ван студија, врши се врста инвазије над јавним простором и подстиче се дијалог. Говорни програм ће сваког дана отварати Јутарњи програм, са почетком у 9 часова. Након Јутарњег програма, очекују нас емисије под називом Студентски едукативни клуб, Хронике отпора, Медиа џем, Мреже, Времеплов, Живи зид, Flux Flex, Од винила до USB-a, Култно окултно, као и бројне друге. Говорни програм затвара се у два након поноћи. Све емисије, након завршетка емитовања програма, моћи ће да се нађу на Mixcloud каналу Flux радија.

Scroll To Top