Оружје којим мењамо свет

Зашто нам је образовање важно? Чему оно служи ?

Сваки дан смо под притиском да морамо учити и сви стално говоре како је то најважније. Али, свима се може догодити да се изгубе у том свету и задесе у олуји која може донети само конфузију.

У савременом свету веома је лако да истражимо оно што нас занима и стекнемо разна сазнања због великог броја корисних информација које су нама људима доступне.

Једна од највећих мистерија и даље недокучивих људима јесте овај свет. Човеку је позната само десетина чудеса која се налазе на свету. Учећи ми упознајемо и откривамо из дана у дан све више о различитим сферама живота, тежимо да будемо свестранији и имамо шаролико знање о разним замимљивим темама. Образовање је темељ на којем се заснивају наши животи и оно никада неће бити идеално, него ће се стално усавршавати.

„Знање је моћ“ позната је изрека енглеског филозофа Бекона. Едукација и рад на себи ће нам помоћи да изградим своју личност, проширимо своје видике и отворимо врата новим могућностима, а престанемо да кроз живот пролазимо као сенке потенцијалних шанси. Дозволиће нам да откријемо све тајне света и пишемо историју.

Са нашим знањем моћи ћемо да пружимо помоћ другим људима и његовим примењивањем нећемо само допринети да њихови животи постану лакши, већ и показати да треба искористити сваку прилику и уживати, јер у животу нема времена за нерад и досаду. Постоји време за рад, за љубав и за срећу. Време за изграђивање наше личности и карактера .

Знање нам неће дозволити да допустимо другим људима да манипулишу нашим животом и научиће нас да будемо амбциозни и скромни, јер ништа није немогуће, само требамо да дамо свој максимум.

Најважније је да и поред свих потешкоћа ми следимо наше снове и будемо скромни, а како сваки дан  доноси нове изазове, на нама је да одлучимо да ли ћемо истрајати у достизању наших циљева, у чему ће нам свакако допринети сопствено усавршавање по питању образовања.

Ауторка: Оливера Војновић
Ученица Јовине гимназије у Новом Саду, једна од уредница часописа СКАМИЈА

Scroll To Top