Magični Morris Holt

Morris Holt, poznatiji kao Magic Slim, američki blues pevač i gitarista, rodjen je 1937. godine u Grenadi u Misisipiju.  NJegov mentor i čovek koji je zaslužan za prve muzičke početke Morris-a, Samuel Maghett, bio je i tvorac imena Magic Slim, duhovito nazvavši svog prijatelja, inače poznatog „giganta”. Fantastičan duo  Magic Sam Magic Slim zajednički započinju svoju blues karijeru u Čikagu. Ipak, Magic Slim vrlo brzo napušta Čikago, i vraća se u Misisipi, da bi po povratku 1965. zajedno sa svojim bratom nastupao u bendu the Teardrops. Već naredne godine, Slim objavljuje svoju prvu pesmu, a 1977. i album Born Under a Bad Sign.

Magic Slim i Teardrops 2003.  godine nastavljaju da oduševljavaju publiku širom sveta, kao jedan od najboljih blues bendova na muzičkoj sceni.

„Na svojim nastupima prvo osmotrim kakva je to gomila, odsviram nekoliko pesama i vidim kako ljudi reaguju, i da li su raspoloženi za ples ili ne, i odatle uvek počnem. Ne koristim ništa osim prstiju. Mnogi muzičari pokušavaju da dobiju zvuk kao ja, ali ja sviram istu gitaru, koju svi ostali sviraju. Blues je osećaj, morate da osetite blues da biste ga svirali. Volim da činim ljude srećnima." Magic Slim

Uživajte u muzici magičnog Slim-a, a blues će već učiniti svoje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *