Uhvati sa mnom ovaj dan! – Uhvati film

Filmski festival koji menja perspektivu 

Međunarodni Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan!/ Uhvati film“ obuhvata projekcije filmova na temu invalidnosti kao i prateće programe.

Prvi put je održan u Novom Sadu 2003. godine a zatim i u Rijeci 2011. godine. Od ove, 2017. godine, dosadašnji Filmski festival o osobama sa invaliditetom koji se održavao od 2011. u Banjoj Luci, postaje deo UHVATI FILM Festivala.

Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan!/UHVATI FILM“ obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti kao i prateće programe: filmske radionice, tribine/razgovore sa autorima i akterima filmova, seminar za novinare i studente žurnalistike, izložbe, performanse i sl. u kojima učestvuju i osobe sa invaliditetom.

Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se od 2003. godine u Novom Sadu, krajem septembra sa ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Bitan segment festivala je podrška filmskim rediteljima, scenaristima i glumcima koji su osobe sa invaliditetom da promovišu svoje radove i dostignuća, te da prepoznaju sopstvene potencijale, kao i uticaj na medije radi adekvatnijeg i politički korektnijeg praćenja aktivnosti i dešavanja u kojima učestvuju osobe sa invaliditetom.

Program ovogodišnjeg festivala možete pročitati na zvaničnom sajtu festivala “Uhvati film”.  Budite deo ove lepe manifestacije. Vidimo se!

Uhvati film

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *