Клопка: филм Срдaнa Голубовића

Срдaн Голубовић 2007. године окупља бардове српског глумишта, Небојшу Глоговца, Наташу Нинковић, Аницу Добру, Предрага Микија Манојловића у једном од најбољих филмских остварења, драми Клопка. Филм је рађен према истоименом роману Ненада Теофиловића, а сама прича прати млади брачни пар у Београду и идиличан живот породице, до тренутка када живот детета није угрожен. Млади пар „упада” у клопку из које је излаз прожет стравичном борбом морала, пада и очаја. Док пратимо изврсну глуму Небојше Глоговца, у улози оца Младена, и Наташе Нинковић, у улози супруге и мајке Марије, истовремено пратимо и драму „споредних” актера чија мука наизглед није дотакнута, нити се у клопку тако лако упада.

Филм „Клопка” је након појављивања, био проглашен најбољим филмом 2007. године, а поред успешних остварења Срдaнa Голубовића, овај филм је по мишљењу критичара и гледалаца једна од најбољих српских драма последњих неколико деценија.

„Клопка није трилер у традиционалном смислу речи, већ пре свега драма о моралним дилемама. Небојша Глоговац балансира између озбиљности и тежине карактера и хумора који се крије у предивно обликованој вези оца и сина."

Уколико још увек нисте имали прилику да уживате у криминалистичкој неизвесности, моралним и људским посрнућима, замраченој свести јунака, којa су обележје филмa noir, филм Клопка је један од његових најбољих представника.

Scroll To Top