Edit Piaf

Edit Piaf (Édith Giovanna Gassion), име француске шансоне, љубави и гласа који прелази године и векове као нешто непролазно и створено само за једну даму, француски мит 20. века.

Буран живот, опијеност љубављу, музиком, алкохолом и Француском, чинило је овог славуја највећом контроверзом музичке сцене кабареа и салона. Након што је  1935,  Louis Leplée, ,,пронашао” ово скривено и помало сирово биће улице и увео у свет ноћних клубова и музике, започела је каријера Едит коју је Луис због  висине (142 cm)  назовао именом: Мали врабац (La Môme Piaf). 1956. године уписана је у књигу историје као прва певачица забавне музике која је наступила у Карнеги холу, њујоршкој престижној дворани класичне музике. Њена слава постала је незаустављива… Након што је створила име несаломиве личности и неукротиве жене која је сламала срца својим баладама, са бурним животом препуним скандала и зависности, Едит је преминула у Француској 1963. године.

Чувена песма ,,Non, je ne regrette rien”(Не, не кајем се ни због чега) обележила је судбину Едит Пјаф, жене божанственог гласа, трагичних љубави и живота пуног страсти, музике и порока.

,,Сваку ствар коју учиниш у животу мораш и да платиш!”
Edit Piaf

КУЛТ препоручује.

Уживајте у сјајној музици!

Scroll To Top