And The Waltz Goes On

Иако се иза већ свима познатог лика глумца Anthony Hopkinsa крије преко стотину успешних филмских остварења и награда, харизматичан карактер не престаје да изненађује. Године 2015. познати холандски композитор и виолиниста André Rieu изводи до тада непознато дело Anthony Hopkinsa, And The Waltz Goes On, у Бечу.

Дело, које ће неколико деценија након компоновања постати један од најлепших валцера, настало је 1964. године. Након завршених студија, већ сазрели глумац Hopkins наставља са својим како и сам назива „детињим“ поигравањем са нотама и мелодијом. Музика постаје случајна глумчева љубав и инспирација која ће тек након педесет година проговорити предивном мелодијом:

Компоновањем сам се бавио дуги низ година, али никада ништа са створеним нисам чинио. Желео сам да се бавим музиком али нисам био довољно упоран студент, већ сам се само поигравао и на крају написао ово дело.

Први сусрет двојице композитора, на велику радост André Rieu био је први јавни „излазак“ глумца на сцену, овог пута у улози невероватног музичара:

Људи ми шаљу своје валцере, сваке недеље готово. Али, када сам добио позив, прошле године, био сам изненађен да је композитор валцера Anthony Hopkins обзиром да нисам познавао његову музичку „страну“. Али, закључио сам да човек попут њега не може послати лош валцер. Верујем да је у њему постојала борба да ли да валцер откива свету или не.

Каква прича и свет се открива у мелодији валцера који наставља свој плес након вишегодишње тишине, послушајте: 

Scroll To Top