Jedan zlatni dan uz Biseru Veletanlić

Gotovo da nema osobe, koja prateći domaću džez scenu i muziku šlagera i šansona, nije uživala u glasu Bisere Veletanlić.

Pojavljivanje na muzičkoj sceni zajedno sa svojom sestrom Senkom, 1963. godine biće početak jedne duge i uzbudljive karijere. Odlazak u Nemačku i nastupi u džez klubovima, uticaće kako na žanrovsku raznovrsnost i sve veće povezivanje džez i soul muzike u nastupima ovog sada već poznatog glasa. Poznanstvo i saradnja sa kompozitorima poput Kornelija Kovača, Arsena Dedića bili su samo dokaz da se radilo o jednom neprikosnovenom talentu i jedinstvenom glasu koji je osvajao prostore nekadašnje Jugoslavije. Pored više nego uspešne muzičke karijere, Bisera se pojavljuje i u filmovim Srđana Karanovića: Grlom u jagode, Sjaj u očima.

Krajem 2012. godine u Beogradu, zajedno sa Darkwood Dub-om i Vasilom Hadžimanovim nastupa na nezaboravnom koncertu u Sava Centru.

2015. nastupom u Budvi završava dvoju dugogodišnju karijeru prepunu predivne melodije, priznanja i nezboravnih nastupa.

KULT vam preporučuje da ovaj zlatni dan provedete uz muziku jednog njenog bisera i ne zaboravite: „Jutro će promijeniti sve!”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *