James Hunter i tradicija dobrog zvuka

Neil James Huntsman, poznatiji kao James Hunter, rođen je 1962. godine u Essexu, u Engleskoj. Stvaralaštvo i muzika ovog soul majstora predstavlja trajanje i značaj dugo stvaranog magičnog sveta blues i soul muzike. Njegovo prvo pojavljivanje sa gitarom, u engleskom klubu u Londonu, oduševilo je čuvenog Van Morrison-a, koji će uticati na dalje stvaranje novootkrivenog muzičara. Uskoro će saradnja sa Van Morrison-om biti začetak i solo karijere i stvaranje sada već poznatog albuma James Hunter-a, People Gonna Talk 2006. godine. Album je proglašen najboljim tradicionalnim blues albumom, za koji je pevač dobio i Grammy nagradu.

Prepoznatljiva melodija i nastupi Hunter-a, neguju muziku 60- ih godina i začetke R&B muzike. Pored saradnje sa Van Morrison-om, značajni su i nastupi sa poznatim bogovima muzike: John Lee Hooker-om, Junior Wells-om, Jimmy Witherspoon-om.

Kako je dobro prepoznatljiv ritam Hunter-ove muzike nešto što vraća i oživljava lepotu igre gitare, soul-a i energije 60-ih, uredništvo KULT-a vam preporučuje jedno prijatno popodne i prepuštanje muzičkoj vremenskoj mašini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *