Edit Piaf

Edit Piaf (Édith Giovanna Gassion), ime francuske šansone, ljubavi i glasa koji prelazi godine i vekove kao nešto neprolazno i stvoreno samo za jednu damu, francuski mit 20. veka.

Buran život, opijenost ljubavlju, muzikom, alkoholom i Francuskom, činilo je ovog slavuja najvećom kontroverzom muzičke scene kabarea i salona. Nakon što je  1935,  Louis Leplée, ,,pronašao” ovo skriveno i pomalo sirovo biće ulice i uveo u svet noćnih klubova i muzike, započela je karijera Edit koju je Luis zbog  visine (142 cm)  nazovao imenom: Mali vrabac (La Môme Piaf). 1956. godine upisana je u knjigu istorije kao prva pevačica zabavne muzike koja je nastupila u Karnegi holu, njujorškoj prestižnoj dvorani klasične muzike. Njena slava postala je nezaustavljiva… Nakon što je stvorila ime nesalomive ličnosti i neukrotive žene koja je slamala srca svojim baladama, sa burnim životom prepunim skandala i zavisnosti, Edit je preminula u Francuskoj 1963. godine.

Čuvena pesma ,,Non, je ne regrette rien”(Ne, ne kajem se ni zbog čega) obeležila je sudbinu Edit Pjaf, žene božanstvenog glasa, tragičnih ljubavi i života punog strasti, muzike i poroka.

,,Svaku stvar koju učiniš u životu moraš i da platiš!”
Edit Piaf

KULT preporučuje.

Uživajte u sjajnoj muzici!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *