And The Waltz Goes On

Iako se iza već svima poznatog lika glumca Anthony Hopkinsa krije preko stotinu uspešnih filmskih ostvarenja i nagrada, harizmatičan karakter ne prestaje da iznenađuje. Godine 2015. poznati holandski kompozitor i violinista André Rieu izvodi do tada nepoznato delo Anthony Hopkinsa, And The Waltz Goes On, u Beču.

Delo, koje će nekoliko decenija nakon komponovanja postati jedan od najlepših valcera, nastalo je 1964. godine. Nakon završenih studija, već sazreli glumac Hopkins nastavlja sa svojim kako i sam naziva „detinjim“ poigravanjem sa notama i melodijom. Muzika postaje slučajna glumčeva ljubav i inspiracija koja će tek nakon pedeset godina progovoriti predivnom melodijom:

Komponovanjem sam se bavio dugi niz godina, ali nikada ništa sa stvorenim nisam činio. Želeo sam da se bavim muzikom ali nisam bio dovoljno uporan student, već sam se samo poigravao i na kraju napisao ovo delo.

Prvi susret dvojice kompozitora, na veliku radost André Rieu bio je prvi javni „izlazak“ glumca na scenu, ovog puta u ulozi neverovatnog muzičara:

Ljudi mi šalju svoje valcere, svake nedelje gotovo. Ali, kada sam dobio poziv, prošle godine, bio sam iznenađen da je kompozitor valcera Anthony Hopkins obzirom da nisam poznavao njegovu muzičku „stranu“. Ali, zaključio sam da čovek poput njega ne može poslati loš valcer. Verujem da je u njemu postojala borba da li da valcer otkiva svetu ili ne.

Kakva priča i svet se otkriva u melodiji valcera koji nastavlja svoj ples nakon višegodišnje tišine, poslušajte: 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *