Klopka: film Srdana Golubovića

Srdan Golubović 2007. godine okuplja bardove srpskog glumišta, Nebojšu Glogovca, Natašu Ninković, Anicu Dobru, Predraga Mikija Manojlovića u jednom od najboljih filmskih ostvarenja, drami Klopka. Film je rađen prema istoimenom romanu Nenada Teofilovića, a sama priča prati mladi bračni par u Beogradu i idiličan život porodice, do trenutka kada život deteta nije ugrožen. Mladi par „upada” u klopku iz koje je izlaz prožet stravičnom borbom morala, pada i očaja. Dok pratimo izvrsnu glumu Nebojše Glogovca, u ulozi oca Mladena, i Nataše Ninković, u ulozi supruge i majke Marije, istovremeno pratimo i dramu „sporednih” aktera čija muka naizgled nije dotaknuta, niti se u klopku tako lako upada.

Film „Klopka” je nakon pojavljivanja, bio proglašen najboljim filmom 2007. godine, a pored uspešnih ostvarenja Srdana Golubovića, ovaj film je po mišljenju kritičara i gledalaca jedna od najboljih srpskih drama poslednjih nekoliko decenija.

„Klopka nije triler u tradicionalnom smislu reči, već pre svega drama o moralnim dilemama. Nebojša Glogovac balansira između ozbiljnosti i težine karaktera i humora koji se krije u predivno oblikovanoj vezi oca i sina."

Ukoliko još uvek niste imali priliku da uživate u kriminalističkoj neizvesnosti, moralnim i ljudskim posrnućima, zamračenoj svesti junaka, koja su obeležje filma noir, film Klopka je jedan od njegovih najboljih predstavnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *