Psihologija laganja i bihejvioralna analiza komunikacije

Institut za bihejvioralnu forenziku „Valentis“ priprema ciklus radionica i edukativnih programa, koji sadrži pažljivo odabrana znanja i alate koji su primenljivi kako u poslovnom svetu, tako i u svakodnevnom životu. Edukativni program „Psihologija laganja“ biće održan za zainteresovane polaznike u Novom Sadu 23. i 24. marta, Beogradu 6. i 7. aprila, Zagrebu 13. i 14. aprila 2019.

Predavači i autori programa „Psihologija laganja“ su dr Boris Djurović, kriminalistički psiholog i poligrafski ispitivač i Mirko Zorić, direktor Instituta za bihejvioralnu forenziku „Valentis“ i TA Praktičar.

Početni nivo najavljenog programa sadrži osnovne tehnike bihejvioralne analize komunikacije, uključujući i analizu konkretnih situacija iz prakse u kojima će polaznici imati priliku da primene naučeno.

U svetu lažnih vesti, izokrenuta percepcija stvarnosti postaje uobičajena, a laž postaje deo svakodnevnice. Uspešno korišćenje tehnika laganja deo je veće globalne manipulacije mase i posledice se ne zaustavljaju samo na bezazlenoj izokrenutosti banalne istine. U kojoj meri dopuštamo sagovorniku da nas laže? Koliko smo svesni nedostatka istine? Na koji način možemo da uočimo razliku izmedju onoga što želimo da čujemo i prave istine koja nije očigledno prikazana i vidljiva svima?

Verujemo da će nam Institut za bihejvioralnu forenziku dati odgovor na ova pitanja.  Predavači edukativnim programima pružaju savremene, pouzdane i praktično upotrebljive metode, kao i sredstva za razumevanje svih dostupnih signala u cilju prepoznavanja laži i obmane. U pitanju je multidisciplinarni pristup procene verodostojnosti iskaza sagovornika koji je usmeren ka otkrivanju istine i prevenciji prevare.

Edukacije su namenjene svim zainteresovanim pojedincima i kompanijama koje žele da steknu konkretna znanja i tehnike koje su neophodne u procesu komunikacije i detekcije laži i obmane. Polaznici su nakon treninga u potpunosti osposobljeni za samostalno sprovodjenje bihejvioralno-forenzičke analize. Trening je zasnovan na realnim studijama slučaja kao i sticanju i uvežbavanju konkretnih veština neophodnih za kompetentno planiranje i izvodjenje uspešne procene. Institut za bihejvioralnu forenziku svojim inovativnim radom i posvećenim i temeljnim pristupom polaznicima promovišu vrednosti usmerene ka razvoju i unapredjenju pojedinca, timova i kompanija.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti za radionicu preko sajta psihologijalaganja.rs.
Kontakt: +381 62 350 521
Email: office@psihologijalaganja.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *