Poziv za četvrti broj KULT-a

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da uzmu učešća u izlasku novog broja časopisa KULT, koji će izaći krajem ove godine.

Pozivaju se svi literarni entuzijasti da pošalju svoje radove (eseje, kritike, polemike) na temu:

POEZIJA MLADIH

Rok za dostavljanje radova je 25. septembar.

Ideja uredništva, te spoljnih saradnika – Dušana Zaharijevića i Rastka Lončara – jeste da se stekne uvid u stvaralaštvo pesnika najmlađih generacija, pri čemu se podrazumevaju oni stvaraoci koji su rođeni u periodu od 1988. do 2000. godine (zaključno sa istom), a koji su svoje knjige ili zbirke pesama objavili zaključno sa godinom 2018. U obzir dolaze autori kako sa teritorije Republike Srbije, tako i ostalih eks-jugoslovenskih teritorija.

Osim što je ideja predstavljanje novih pesničkih imena iz Srbije i regiona, autori temata žele da podstaknu esejiste, kritičare, književne hroničare i istoričare da na ovaj način doprinesu ostvarivanju svojevrsnog preseka trenutnog stanja u poeziji, u vremenu kada neretki govore o njenom kraju i avajnosti. Na ovaj način, bilo bi omogućeno i svojevrsno praćenje razvoja pesničkih tokova u post-jugoslovenskim književnostima, te potencijalno uočavanje izvesnih paralela, razlika i specifičnosti u svakoj od njih ponaosob, i svima njima u celini.

Sa svešću – a poučeni upravo istorijom naših književnosti – da je onim najmlađima potreban prostor, evaluacija i valorizacija njihovog stvaralaštva dok čine prve korake, pozivamo vas da uzmete učešća u novom tematskom broju KULT-a, te na taj način – svojim esejima, kritikama, prikazima i polemikama – date svoj doprinos jednom jedinstvenom projektu.

Pravo na objavljivanje u četvrtom broju časopisa KULT imaju isključivo tekstovi koji nisu ranije objavljivani i koji nisu ponuđeni za objavljivanje u drugim publikacijama.

Poželjno je da tekstovi nemaju više od 15 strana, da budu kucani ćiriličnim pismom, lektorisani i sa navedenom literaturom na kraju rada. Uz tekst je potrebno dostaviti i kratku biografiju.

Za sve nedoumice možete nam se javiti na mejl adrese: temat@casopiskult.com i urednistvo@casopiskult.com, a na iste adrese nam možete poslati Vaše tekstove.

Radujemo se saradnji sa Vama!

Srdačno,
Uredništvo KULT-a:
Mina Kulić
Milena Kulić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *