Vito Nikolić: Vječiti skitač

Povodom 25 godina od smrti Vitomira Vita Nikolića KULT IZDAVAŠTVO objavljuje knjigu Dimitrija Janičića Vječiti skitač između zvijezda. 

“Časopis KULT ranije je objavio neke tekstove o Vitu. Učinilo mi se da i među čitaocima tog časopisa ima više ljubitelja Vitove poezije, što znači da bi ovakva tema mogla da ima čitaoce. Delimično sam izmenio i prilagodio deo knjige, čiji neveliki tiraž je brzo rasprodat, dodajući mu još neka saznanja o temi i prilažući Vitove portrete koje sam svojevremeno (u septembru 1979. godine) napravio. Posebno sam dodao kratak esej o pesmama crnogorskih pesnika koje su posvećene Vitu povodom jedne od godišnjica, a objavljene na sajtu koji je svojevremeno imao brojne članove. Ovim bi se u isto vreme obeležila i četvrt veka od Vitovog odlaska u sećanje” – Dimitrije Janičić

“Smatram da je KULT dobro učinio objavljujući povodom 25 godina od Vitove smrti ovu knjigu, Dobro i za ispunjenje svoje programske šeme i za poeziju, kao i za ovu godišnjicu” – Mirko Mrkić Ostroški.

Preuzmite primerak knjige o Vitu Nikoliću i uživajte u još jednoj publikaciji KULT IZDAVAŠTVA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *